Hyppää sisältöön

13. Lajittelun edistäminen kaupungin kiinteistöissä

Eteneminen

  • Idea
  • Päätetty käynnistää
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Jatkuva
Aikataulussa

Kaupungin kohteissa tapahtuvan toiminnan ja työskentelyn muutokset aiheuttavat muutoksia lajittelutarpeessa ja käytännöissä. Siksi lajittelun kehittämisen tulee olla jatkuvaa.

Kuvaus

Kaupunki haluaa kasvattaa työntekijöidensä lajittelu- ja kierrätysosaamista sekä lisätä lajittelumahdollisuuksia kaupungin kiinteistöissä ja kohteissa. Tarkoituksena on selvittää monialaisena yhteistyönä, millaisia lajittelumahdollisuuksia eri kiinteistöissä tarvitaan sekä tehdä selkeät lajitteluohjeet. Lajittelun – ja siten myös materiaalien uusiokäytön – onnistuminen riippuu monesta eri seikasta, mutta tärkeää on eritoten yksilöiden lajittelutietämys ja -motivaatio sekä käytössä olevat lajittelumahdollisuudet. Julkisista kohteista saadun lajitteluosaamisen toivotaan hyödyttävän myös kotona tapahtuvaa lajittelua.

Tehtävät

Mitä on tehty?

  • Tehty31.05.2022

    Pop up -lajittelutapahtuma terveyskeskuksen/sairaalan henkilökunnalle

    Terveysaseman henkilökunnalle järjestetyssä lajitteluiltapäivässä pääsi testaamaan omaa lajitteluosaamistaan ja saamaan lisätietoa lajittelusta niin työpaikalla kuin kotonakin. Tapahtuman järjestivät siivoustyönohjaaja Riitta Kemppainen ja ilmastokoordinaattori Pauliina Ritvanen; Sammakkokangas Oy oli mukana tapahtuman suunnittelussa ja toimitti materiaalia.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

Toimenpideluokka

Tietoja päivitetty 07.12.2022