Hyppää sisältöön

Eteneminen

 • Idea
 • Päätetty käynnistää
 • Suunnittelu
 • Toteutus
 • Valmis
Aikataulussa

Tarkennus: Digikeskuksen tilat ovat rakentumassa. Avajaispäivä ei ole vielä tarkalleen tiedossa, koska siihen vaikuttaa muun muassa laitteiden ja materiaalien tällä hetkellä esiintyvät toimitusvaikeudet. Tavoitteena kuitenkin on avata Digikeskus helmi–maaliskuussa 2022.

Kuvaus

Digitaalisuus tuo ratkaisuja myös ilmastonmuutokseen. Viitasaaren ydinkeskustaan, vanhoihin Postin tiloihin, on rakentunut Digikeskus, joka tarjoaa eri toimijoiden käyttöön tiloja, laitteita ja osaamispalveluita uusien teknologioiden ja virtuaalisten ratkaisujen hyödyntämiseksi ja kasvaneeseen digitalisaatioon sopeutumiseksi. Digikeskuksessa eri toimijat pääsevät testaamaan ja käyttämään erilaisia digitaalisia laitteistoja, jolloin heidän omat laiteinvestointi tarpeensa vähenevät ja täsmentyvät sopiviin laitteisiin, mikä vähentää ns. hukkainvestointeja ja materiaalien kulutusta. Digikeskus rakentui tyhjillään oleviin liiketiloihin yhteiskäyttötilaksi, joka vähentää yksittäisten toimijoiden tilatarpeen kasvua. Hankkeen myötä myös kyseisten tilojen jatkokäyttömahdollisuudet paranevat. Tarjottavat palvelut ja laitteet lisäävät osaamista erilaisten etäkäyttömahdollisuuksien hyödyntämisessä, joten esimerkiksi työmatkaliikenteen tarve vähenee. Digikeskus kannustaa innovaatioihin – myös ilmastotoimissa ja hiilineutraaliuden tavoittelussa.

Hankeaika on 1.9.2021–31.8.2023. Projektipäällikkönä toimii Teemu Vuorela. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR).

Lue lisää

Tehtävät

Ei tekemättömiä tehtäviä

Mitä on tehty?

 • 30.03.2022

  Digikeskuksen avajaiset

Yhteenveto ja yhteystiedot

Vastuuorganisaatiot

Viitasaari

  Yhteyshenkilöt

 • Pääyhteyshenkilö Teemu Vuorela

  Teemu Vuorela

  Digikeskuksen projektipäällikkö

  Viitasaaren kaupunki

Tietoja päivitetty 20.04.2022