Hyppää sisältöön

9. Öljylämmityksestä luopuminen

Eteneminen

 • Idea
 • Päätetty käynnistää
 • Suunnittelu
 • Toteutus
 • Jatkuva
Aikataulussa

Mustasuontien halli toteutumassa 2022 kevättalvella. Kymönkoskella toteutus vuonna 2023.

Kuvaus

Kaupungin kiinteistöjen öljylämmityksen vaihtaminen ympäristöystävällisempään lämmitysmuotoon.

Viitasaaren kaupunki on luopunut järjestelmällisesti kiinteistöillään öljylämmityslaitteistoista. Öljylämmityslaitteiston tilalle on valittu kaukolämpö. Viitasaaren kaupungilla kaukolämmön tuottajana toimii Alva Oy, kaukolämpökattilan polttoaineena toimii sahateollisuuden sivutuotteena syntyvä puru / hake.

Viitasaaren kaupungin tilapalveluiden suoraan omistuksessa olevissa kiinteistöissä on yksi öljylämmitysjärjestelmä ensisijaisena lämmitysjärjestelmänä, tämä kohde on Kymönkosken koulu. Vaihtoehdot ovat selvityksessä, yhtenä vaihtoehtona on pellettijärjestelmä. Esiselvitystyö on tehty ja budjettihinnasto on tiedossa, rahoitusmalleina joko lämmityssopimuksen tekeminen pellettitoimittajan siirrettävän laitteiston avulla, tai vaihtoehtoisesti oma investointi pellettijärjestelmään. Vaihtoehdon valintaan vaikuttaa olennaisesti sivistystoimen kouluverkkosuunnitelma, toisin sanoen oppilasmääräennusteet. Tilapalvelu pyrkii valitsemaan vaihtoehdoista elinkaarikustannuksiltaan järkevimmän vaihtoehdon, kuitenkin niin että öljylämmityksestä voidaan luopua kohteessa ensisijaisena lämmitysmuotona. Öljylämmitysjärjestelmä voidaan jättää kohteeseen varajärjestelmäksi ensisijaisen lämmitysjärjestelmän vikaantuessa.

Viitasaaren kaupungin tytäryhtiön Wiitaseudun Yrityspalvelu Oy:n kiinteistöissä yhdellä kiinteistöllä on käytössä öljylämmitysjärjestelmä teollisuusalueella. Suunnitelmat ovat edenneet ja kaukolämpöliittymä on rakennettu kiinteistölle. Säteilylämmittimiin perustuva teollisuushallin lämmitysjärjestelmä otetaan käyttöön valmistuessaan 2022 kevättalven aikana. Vanha öljylämmitysjärjestelmä poistetaan tiloista uuden järjestelmän käyttöönoton jälkeen.

Tehtävät

Mitä nyt tehdään?

 • Tehtävä31.3.2022

  Wyp Oy: Mustasuontien hallin öljylämmityksestä luopuminen

 • Tehtävä31.12.2022

  Kymönkosken koulun öljylämmityksestä luopuminen

  Esiselvitystyö valmistunut. Seuraavat vaiheet: vaihtoehtojen vertailu, toteutuspäätös, kilpailutus, asennus ja käyttöönotto.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

Yhteyshenkilöt

 • Pääyhteyshenkilö Emilia Koljonen
  Emilia Koljonen
  Kiinteistörakennusmestari
  Tekninen toimi
 • Oskari Talvitie
  Oskari Talvitie
  Kiinteistöpäällikkö
  Tekninen toimi
Tietoja päivitetty 20.03.2023

Miten tämä toimenpide vaikuttaa tavoitteeseen?